Turnaj 14. 4. 2012 - Thalheim "memoriál Wolfganga Bohne" + foto

19.04.2012 13:40

V sobotu dne 14. 4. 2012 se v německém městečku Thalheim konal 9. ročník mezinárodního turnaje v zápase tzv. „memoriál Wolfganga Bohne“. Turnaj je znám svou vysokou prestiží a velmi dobrým zázemím. Turnaje se účastnilo celkem 204 zápasníků a 99 zápasnic ze 42 týmů pěti států Evropy – Slovensko, Rakousko, Německo, Česká republika, Polsko. Náš krásnolipský tým reprezentovalo bohužel jen 6 zápasníků. Ostatní borce, kteří měli vyrazit s námi, skolila na poslední chvíli viróza a v jednom případě i špatný prospěch ve škole.

 

Umístění našich zápasníků

 

mladší žáci E, ročník 2005-2006, volný styl

 

váhová kategorie do 19 kg. 2. místo Hubáček Matěj

váhová kategorie do 25 kg.3. místo Mišech Tadeáš

 

mladší žáci D, ročník 2002-2004, volný styl

 

váhová kategorie do 25 kg.6. místo Hučko Ladislav

 

V této kategorii jsme bohužel neuspěli vzhledem k velkému počtu zápasníků. Tato váhová kategorie byla rozdělena na dvě tabulky a to po osmi borcích v každé. Naším vyslancem v této váhové kategorii byl Ladislav Hučko, který se utkal ve své tabulce B se sedmi borci. Láďa si zaslouží velkou pochvalu za svůj heroický výkon, kdy nic nedal zadarmo a opravdu byl velmi kvalitním soupeřem pro ostatní borce. Podařilo se mu dosáhnout krásného šestého místa, za což si zaslouží náš obdiv.

 

mladší žákyně, ročník 2000 – 2005, volný styl

 

váhová kategorie do 25 kg.1. místo Bartoňová Simona

 

starší žákyně, ročník 1995 – 1999, volný styl

 

váhová kategorie do 56 kg.6. místo Bisová Nikola

váhová kategorie do 70 kg. 3. místo Horáková Denisa (mistryně ČR)

 

Pro Nikolu to byl první pořádný křest ohněm. Ještě nikdy neměla možnost zápasit s tolika soupeřkami. Sice vydala ze sebe vše, ale bohužel to nestačilo. Vzhledem k její krátké působnosti v tomto sportu, zaostávala za svými soupeřkami technikou i výdrží. U Denisy bylo vše jinak. Nastoupila jako vždy svým dravým stylem, ale na soupeřky nestačila. Vzhledem k velkému věkovému rozsahu této kategorie, soupeřky byly o dva či tři roky starší, byly znát větší kvality soupeřek. Pevně věříme, že si holky z těchto soubojů odnesly jen to pozitivní a bude jim tato zkušenost přínosem pro jejich další výkonnostní postup.

 

Hodnocení družstev:

 

V soutěži družstev náš tým získal krásné 18. místo, což vůbec není špatné umístění, vzhledem k počtu týmů.

 

Souhrnem chceme jen podotknout, že tento turnaj se nám opravdu velmi líbil, pevně doufáme, že za rok se tu opět sejdeme. Chceme poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě p. Durcovi, sl. Bartoňové Šárce, firmě Morafis konkrétně p. Čižmárikovi.

 

Fotky z turnaje ve fotogalerii nebo klikni sem:

https://zapastjkrasnalipa.rajce.idnes.cz/Turnaj_Thalheim_14._4._2012_-_Nemecko - rajče