Meziboří 9. 3. 2013 „turnaj mládeže u příležitosti oslav 54 let trvání zápasu v Meziboří" a "turnaj družstev o pohár předsedy TJ Baník Meziboří“ + foto

28.03.2013 15:36

V sobotu 9. 3. 2013 se uskutečnil v Meziboří u města Litvínov turnaj v řeckořímském zápase pro přípravky, mladší žáky a žáky a volném stylu pro mladší žákyně a žákyně tzv. „turnaj mládeže u příležitosti oslav 54 let trvání zápasu v Meziboří a turnaj družstev o pohár předsedy TJ Baník Meziboří“. Turnaje se zúčastnilo celkem 238 zápasníku a zápasnic z 34 týmů české republiky a Německa. Tým Krásné Lípy reprezentovalo celkem 10 zápasníků. Bohužel díky technické chybě (rozbití objektivu), jsme tak přišli o pěkné obrázky z této akce. Máme jen malé zastoupení ve formě fotek z mobilu. Škoda.

 

 

Umístění našich borců

 

Přípravka C, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 22. kg. – 1. místo Hubáček Matěj

váhová kategorie do 24. kg. – Hašek Matěj bez umístění, Weiner Martin bez umístění

 

Velké zadostiučinění. Matěj Hubáček vlítl na své soupeře s patřičným respektem a bylo znát, že zapojil ve všech svých bojích veškeré své smysly a vyplatilo se mu to. Všechny své boje (celkem čtyři) s přehledem vyhrál a bylo potěšením se na jeho boje koukat. Je na něm znát velký posun, především v taktickém smýšlení. Po dlouhém roce a půl, kdy sbíral samá druhá či třetí místa konečně dosáhl na metu nejvyšší. Parádní výkon, veliká pochvala. Pro Martina a Matěje Haška to byla první zkušenost s větší akcí. Oba dva sice šli do bojů s vervou, ale bohužel bylo znát, že nemají ještě potřebné zkušenosti, takže své soupeře nijak nepřekvapili. Pochvala za přístup.

 

 

Přípravka B, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 21. kg. – 3. místo Bouzek Filip

váhová kategorie do 25. kg. – Mišech Tadeáš bez umístění

váhová kategorie do 29. kg. – Urban Dalibor bez umístění

 

Filip se pomalu učí, že ne vždy se vítězí. Přechodem do vyšší věkové kategorie (přípravka B) má stále větší potíže své soupeře porazit. Už to není tak jednoduché. Do budoucna hraje, ale pro Filipa velkou roli jeho nesmírná chuť po vítězství, která jednou bude hlavním faktorem v jeho dalším výkonnostním růstu. Soupeřům nedal nic zadarmo a to doslova. Koukat na jeho boje bylo oku lahodící. Za svůj výkon si odvezl pěkně 3. místo. Pochvala. Tadeáš ve svém prvním boji předvedl to, co se od něho očekává. Svého prvního soupeře deklasoval jasným nekompromisním způsobem. V této chvíli jsem měl pocit, že Tadeáš bude mít svůj den. Bohužel další boje byly v režii jeho soupeřů. Sice byla vidět snaha a zarputilost ze strany Tadeáše, ale neuměl použít potřebné chvaty na zaskočení svého soupeře. Což v případě prvního boje neplatilo. Budeme se zabývat v jeho případě většími motivačními prvky, aby všechny boje proběhli jako ten první. I přesto, že nedosáhl na medailové umístění, velká pochvala. Dalibor doplácí na své podceňování soupeřů. Do bojů jde vysmátý, což se nevyplácí. Budeme se snažit o jeho lepší předzápasovou koncentraci. Je na něm znát, že s technikou nemá nějaké výraznější problémy, jen ten přístup. Pokud už je ale na žíněnce a bojuje, tak by mohl být svým přístupem všem příkladem. Je to srdcař a myslím si, že je otázkou času kdy pochopí, co se po něm chce a jednou bude obávaným zápasníkem, ale to vše je v jeho rukou a mysli.

 

Přípravka A, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 26. kg. – 3. místo Hučko Ladislav

 

Našemu žhavému želízku Láďovi se protentokrát tolik nedařilo. Sám od sebe očekával určitě lepší výsledek a možná namlsán posledním úspěchem (1. místo – Hnidousy) se dopustil řady chyb, které soupeř bezpečně využil pro svůj prospěch. Sice si odvezl pěkné 3. místo, ale myslím si, že mohl dosáhnout výše. Budeme se v jeho případě soustředit na předzápasovou koncentraci, aby ke všem svým soupeřům přistupoval s náležitým respektem. Pochvala za předvedený výkon.

 

 

Mladší žáci a žákyně, řeckořímský zápas, volný styl (Simona Bartoňová)

 

váhová kategorie do 24. kg. – 2. místo Bartoňová Simona

váhová kategorie do 35. kg. – Janiga Dan bez umístění

váhová kategorie do 65. kg. – Hroník Filip bez umístění

 

Simča doplatila na malé obsazení soupeřů ve své váhové kategorii, takže měla jen jeden boj. Bohužel svou soupeřku z Německa nedokázala porazit, což ji i tak přineslo pěkné 2. místo. Myslím si, že kdyby měla soupeřek více, určitě by se dostala výše. Dle jejich vlastních slov “podruhé bych jí porazila“ nelze než souhlasit. První zápas je velmi důležitý. Protentokrát přálo štěstí připravenější. Budiž toto ponaučením do dalších bojů. Nic se nemá podceňovat. Pochvala za předvedený výkon. Dan je v podstatě na stejné vlně jako Dalibor, taky by strašně moc rád chtěl, ale svým počátečním přístupem si zbytečně přidělává problémy. Je pravda, že ve víru boje je pak k nezastavení, ale co je to platné, když nereaguje na povely a je hnán jen pudem sebezáchovy. Budeme se snažit o lepší předzápasové soustředění. Musím ho však pochválit za obětavý přístup, je na něm znát velký posun. Myslím si, že pokud se začne lépe soustředit, budou se mít jeho soupeři na co těšit. Filip se sice snažil, ale soupeři byli nad jeho síly. Je pravda, že Filip jim svými chybami nahrával na výpady, ale mnohdy je předčil svým odhodláním, které však ve finále nestačilo. Prohrál všechny své boje. Filip musí zapracovat na lepší taktické průpravě, naučit se lepšímu předvídání soupeřových výpadů. Být o krok napřed.

 

Závěrem chci dodat, že turnaj se celkově povedl. Byl sice velmi dlouhý. V podstatě v mém případě to znamenalo v 5.00 hod. budíček a zhruba ve 22:00 hod. příjezd domů, takže opravdu náročný den, ale stál za tu námahu. Musím všechny naše borce za jejich výkony pochválit a pevně věřím, že je případné neúspěchy neodradí od dalšího setrvání u tohoto výjimečného sportu. Poprvé jsme měli možnost se prezentovat v nových teplákových soupravách, které by se bez pomoci sponzorů nedostaly na světlo boží. Chceme proto poděkovat našemu sponzorovi firmě Morafis, Novia s r. o a městu Krásná Lípa za finanční i hmotnou podporu, hlavně za odvoz na turnaj. Poděkování patří i Schrődingerovu institutu za podporu nás trenérů. Sportu zdar, zápasu zvlášť!!

 

Fotky z turnaje ve fotogalerii nebo klikni sem:

https://zapastjkrasnalipa.rajce.idnes.cz/Mezibori_9._3._2013_turnaj_mladeze_u_prilezitosti_oslav_54_let_trvani_zapasu_v_Mezibori_LQ - rajče