Meziboří 12. 10. 2013 + fota, videa

28.10.2013 21:46

V sobotu 12. 10. 2013 se uskutečnil v Meziboří u města Litvínov turnaj v řeckořímském zápase pro přípravky, mladší žáky a žáky a volném stylu pro mladší žákyně a žákyně tzv. „turnaj talentované mládeže města Meziboří a turnaj družstev o pohár města Meziboří“. Turnaje se zúčastnilo celkem 180 zápasníků a zápasnic z 18 týmů české republiky. Tým Krásné Lípy reprezentovalo celkem 10 zápasníků.

 

Umístění našich borců

 

Přípravka C, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 24. kg. – bez umístění Hubáček Matěj (6 soupeřů)

váhová kategorie do 26. kg. – bez umístění Hašek Matěj (4 soupeři)

 

Bohužel tento turnaj se chlapcům příliš nevydařil. Sice se oba snažili, ale úspěch to nepřineslo. Tak snad se jim na příštím turnaji povede mnohem lépe.

 

Přípravka B, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 23. kg. – 3. místo Bouzek Filip (4 soupeři)

váhová kategorie do 29. kg. – bez umístění Mišech Tadeáš (5 soupeřů)

váhová kategorie do 31. kg. – bez umístění Urban Dalibor (7 soupeřů)

váhová kategorie do 36. kg. – bez umístění Vojčev Tomáš (3 soupeři)

 

Filip jako jediný zástupce v této hmotnostní kategorii ukořistil medaili. Jeho výkon ovšem nebyl stoprocentní. Se soupeři se trápil, snad bude příští turnaj z jeho strany mnohem lepší. Tadeáš stále ještě nenašel svůj styl boje, což se odrazilo i na výsledku. Škoda, figuru na drcení soupeřů má, jen najít tu odvahu. Dalibor strašně moc chtěl, ale nevyšlo mu to. Je z něho cítit chuť po zápasení, jen vytříbit ještě svůj styl boje a soupeři se mají na co těšit. Tomáš byl poprvé na turnaji, takže se spíše seznamoval s děním. Jeho výkon nebyl špatný, na to, že je nováček. Ještě nemá zažity chvaty pod kůží, ale to snad přijde.

 

Přípravka A, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 28. kg. – 3. místo Hučko Ladislav

 

Láďa nepředvedl to, na co jsme u něj zvyklí. Na jeho výkonu je znát velká prázdninová prodleva. Sice bojoval jako lev, ale dělal školácké chyby, které ho stály lepší umístění. I tak pochvala.

 

 

Mladší žáci, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 38. kg. – 1. místo Janiga Dan

váhová kategorie do 65. kg. – 2. místo Hroník Filip (4 soupeři)

 

Dan neměl ve své váze soupeře, proto vcelku levně získal první místo. Měl šanci si zazápasit alespoň v přátelském utkání, které jsme mu domluvili. Filip předvedl pěkný výkon. Je vidět, že ví, co na žíněnce dělá, co se po něm chce. Pochvala.

 

 

Žáci, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 59 kg. – bez umístění Čapek František

 

Frantovi se bohužel přihodila nepříjemná věc, kterou vidíme neradi u jakéhokoliv sportu. Po první periodě, kterou jasně vyhrál, nastoupil do druhé a při provádění chvatu se udeřil silně hlavou do žíněnky a již nebyl schopen pokračovat. Byl proto ze všech dalších zápasu omluven. Škoda, věřím, že by na stupínek vítězů dosáhl. Naštěstí do konce turnaje se mu udělalo lépe, takže jsme si všichni ulevili. Měli jsme podezření, že si přivodil otřes mozku. Pochvala.

 

Celkové umístění našeho týmu bylo 10. místo.

 

Prázdniny byly asi opravdu moc dlouhé, což se projevilo na výkonech našich svěřenců. Budeme doufat, že do příštích turnajů vstoupíme již lépe připraveni a medailí si odvezeme mnohem více. Poděkování patří všem fandům, sponzorům firmě Morafis, Novia s r. o. Dále naší základně, což je ZŠ a MŠ Krásná Lípa, pod které spadá náš kroužek zápasu. Poděkování patří i Schrődingerovu institutu za podporu nás trenérů. Sportu zdar, zápasu zvlášť!!

 

Fotky z turnaje ve fotogalerii nebo klikni sem:

https://zapastjkrasnalipa.rajce.idnes.cz/Mezibori_12._10._2013/