Krásná Lípa 19. 4. 2014 - "Velikonoční turnaj"

24.04.2014 13:39

 

 

V sobotu 19. 4. 2014 pořádal náš tým zápasu turnaj v Krásné Lípě tzv. „Velikonoční turnaj“ pro přípravky, mladší žáky a žáky. Turnaje se zúčastnilo celkem 45 zápasníků a zápasnic z 8 týmů české republiky. Bohužel účast byla slabá z důvodu pořádání turnaje v zahraničí, ale přesto jsme rádi, že si na nás pár týmů udělalo čas. Kroužek Krásné Lípy reprezentovalo celkem 8 zápasníků, kteří rozhodně žádnou ostudu neudělali.

 

Umístění našich borců

 

Přípravka B, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 23 kg. – 2. místo Filip Bouzek

váhová kategorie do 25 kg. – 1. místo Matěj Hubáček

 

Oba dva chlapci si zaslouží pochvalu za předvedený výkon. Filip přešel přes první dva zápasníky bez bázně a hany, což se mu nejspíše stalo osudným v zápase o zlato. Musí se naučit být lépe soustředěný na každý souboj. Počítat s tím, že ne každý zápasník při prvním poznání převahy přestane bojovat a začne dělat chyby, které umí Filip využít ve svůj prospěch. Matějova cesta za zlatem byla naprosto bezchybná. Své soupeře donutil přijmout svůj styl boje a s přehledem vyhrál. Opravdu si chlapci zaslouží pochvalu za svůj výkon. Je vidět, že je zápasení baví a myslím si, že ještě o nich uslyšíme.

 

Přípravka A, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 34kg. – 2. místo Dalibor Urban

 

Dalibor se musí naučit jít do zápasu s větším sebevědomím. Má problém se zdravě nabudit. Jeho pohybové vlastnosti jsou na vysoké úrovni. Ty mu může kdekdo závidět, je jako z gumy. Jen toho správně využít. Sílu na překonání soupeře také má. Chuť do zápasu mu také nechybí, je vidět, že ho zápasení baví. Jen ten poslední krůček musí vypilovat. Věřím, že vše přinese čas a především další zkušenosti. Pochvala za předvedený výkon.


 Žáci, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 42 kg. – 1. místo Pavel Doksanský

váhová kategorie do 42 kg. – 2. místo Daniel Janiga

váhová kategorie do 42 kg. – 3. místo Martin Havlíček

 váhová kategorie do 59 kg. – 2. místo František Čapek

 váhová kategorie do 73 kg. – 1. místo Filip Hroník

 

V první váhové kategorii se sešli tři naši borci a zabrali první tři místa. Pavel prozatím své soupeře válcuje. Je vidět, že je vždy o krok dopředu vzhledem ke své dlouholeté praxi. Dan s Martinem přeci jen dělají zápas krátce a je to prozatím na jejich výkonu znát. Zápal pro boj měli všichni tři stejný, touha po vítězství byla znát na každém z nich. Štěstí přeje, ale připraveným. Před Danem a Martinem leží výzva, na kterou mohou zareagovat jen oni sami dva a to důkladnou přípravou. Věřím, že to jednou dokážou. Pochvala pro všechny tři borce.

 

Franta by svou technikou dokázal zaskočit lecjakého borce. Jeho umění zápasu je opravdu na vysoké úrovni. Bohužel strádá po fyzické stránce. Je znát jeho snížená docházka, ale bohužel ne vše se dá skloubit dohromady (škola, hudební kroužek atd.). Svého fyzicky i kondičně lépe připraveného soupeře i přesto potrápil a dokonce v jednu chvíli i pěkně nepříjemně zaskočil. Věřím, že pokud by Franta měl možnost trénovat více, byl by obávaným soupeřem. Je opravdu dobrý. Pochvala.

 

Filip bohužel doplatil na nízkou účast soupeřů, proto byl ve své váhové kategorii sám. Z tohoto důvodu jsme mu domluvili alespoň přátelské zápasy s našimi dalšími dvěma borci. Konkrétně s Bárou Kučerovou a Danem Medžidovem, kteří byli na turnaji jako výpomoc, protože už spadají do vyšší věkové kategorie. Snad na dalším turnaji si již zazápasí se soupeři stejné váhové kategorie.

 

Turnaj se i přes malou účast povedl. Byla cítit přátelská pohoda ze všech stran. Naši borci si zaslouží velkou pochvalu. Pochvalu si zaslouží i ostatní, kteří pomáhali s organizací, občerstvením, rodiče, přátelé. Poděkování patří také paní ředitelce ZŠ a MŠ Krásná Lípa RNDr. Ivaně Preyové za úvodní proslov. Poděkovat musíme i našim sponzorům firmě Morafis, Novia s r. o.. Sportu zdar, zápasu zvlášť!

 

Fotky z turnaje ve fotogalerii nebo klikni sem: 

https://zapastjkrasnalipa.rajce.idnes.cz/Krasna_lipa_19.4.2014_-_Velikonocni_turnaj