Havlíčkův Brod - "memoriál Františka Červína" - 22. 9. 2012 + foto

23.09.2012 20:22

V sobotu dne 22. 9. 2012 proběhl v Havlíčkově Brodu mezinárodní turnaj v řeckořímském zápase tzv. „memoriál Františka Červína“. Turnaje se zúčastnilo celkem 191 zápasníků z 19 oddílů Čech a Slovenska. Náš tým Krásné Lípy reprezentovalo 7 zápasníků.

 

Umístění našich borců

 

Přípravka C, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 20 kg 3. místo Filip Bouzek

váhová kategorie do 22 kg Matěj Hubáček – bez umístění

váhová kategorie do 26 kg 3. místo Tadeáš Mišech

 

Filip měl možnost přesvědčit se, že soupeře nelze podceňovat. Vzhledem k jeho posledním úspěchům, kdy si pokaždé přivezl medaili, získával, čím dal větší sebejistotu. To se mu protentokrát vymstilo. Bojoval sice jako lev, ale svým sebejistým přístupem narazil. Snad pochopil, že i když je soupeř o hlavu menší, tak to neznamená, že automaticky vyhraje. Každopádně pochvala za předvedený výkon.

Matěj se kvůli 500 gramům navíc, dostal do váhové kategorie do 22 kg. Bylo znát, že nemá ještě potřebné zkušenosti a sílu, aby se mohl v této váze předvést. Soupeři byli nad jeho síly. Snad si odnesl nějaké nové zkušenosti, které uplatní v některém z příštích turnajů.

Tadeáš předvedl vcelku srdnatý výkon. Musí se však zaměřit na techniku, má ještě nedostatky, které je potřeba vytěsnit z jeho stylu boje. Pokud se Tadeáš dostane do situace, kdy už ho soupeř v podstatě má na lopatkách, tak to stejně nevzdává a bojuje. Toto je velké pozitivum pro jeho další kariérní růst.

 

Přípravka B, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 26 kg.Ladislav Hučko – bez umístění.

 

I přesto, že Láďa své první dva zápasy vyhrál, tak mu to na lepší umístění nestačilo. Bojoval svým typickým dravým způsobem, kdy dokázal své soupeře zaskočit, ale pak udělal nějakou chybičku, kterou soupeři vždy využili. Škoda, Láďa by si nějaký ten větší úspěch zasloužil. Snad mu to vyjde příště.

 

Přípravka A, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 37 kg. 4. místo Marek Virgler

 

Marek předvedl opravdu špičkový výkon. Bohužel díky jednomu zaváhání, které Marek dokázal sám po zápasu popsat, vyhrál svou skupinu jako druhý. Tímto se dostal k boji o 3. a 4. místo, kde mu to bohužel nevyšlo. Soupeř sice nebyl nad jeho síly, ale opět nejspíše sehrály roli nervy a Marek udělal chybu, které soupeř využil. Rozhodčí všemu nasadil korunu, když pískl lopatky, které evidentně nebyly. Bohužel i takový je sport.

 

Mladší žáci, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 33 kg. Nikolas Hučko – bez umístění

váhová kategorie do 52 kg. 3. místo František Čapek

 

Nikolasovi tento turnaj absolutně nevyšel. Prohrál všechny své zápasy, protože svou absencí na posledních turnajích přišel o své nabité zkušenosti a návrat zpět je vždy těžký. Je potřeba, aby zapracoval především na své technice. Franta bojoval jako býk, ale bohužel mu tento turnaj nevyšel, tak jak by si přál. Každopádně 3. místo je velký úspěch a budeme doufat, že si Franta odnesl nové poznatky, které jednou využije ve svůj prospěch.

 

Fotky z turnaje ve fotogalerii nebo klikni sem:

https://zapastjkrasnalipa.rajce.idnes.cz/Havlickuv_Brod_22._9._2012 - rajče

https://www.krasnalipa.cz/index.php?menu=47&id=4990 - web města Krásná Lípa