Turnaj v Havlíčkově Brodě 20. 9. 2014

26.09.2014 13:45


V sobotu dne 20. 9. 2014 se náš oddíl zápasu zúčastnil mezinárodního turnaje v Havlíčkově Brodu v řeckořímském zápase tzv. "memoriál Františka Červína". Turnaje se zúčastnilo celkem 241 zápasníků z 25 oddílů Čech, Slovenska, Německa a Chorvatska. Náš oddíl Krásné Lípy reprezentovalo 5 zápasníků a bohužel tento turnaj se nám moc nevyvedl.


Umístění našich borců


Přípravka B, řeckořímský zápas


váhová kategorie do 25 kg. - bez umístění Filip Bouzek, Matěj Hubáček

váhová kategorie do 36 kg. - bez umístění Maruška Juppová


Filip měl velmi dobrý vstup do začátku turnaje. Ve své skupině si celkem hravě poradil se svými soupeři. Bohužel mu nevyšel souboj o medaili. Škoda, protože za svůj výkon si medaili zasloužil. Matějovi tento turnaj vůbec nevyšel. Vyhrál jen jeden zápas z pěti. Své soupeře technicky převyšoval, ale pak doplácel na své chyby a soupeř ho poté porazil na lopatky. Snad mu to přinese další zkušenosti do dalších bojů a dá si příště větší pozor. Marie je výborná ve svém volném stylu, ale tentokrát ho nemohla předvést v celé šíři. Doplatila na pravidlo turnaje a tím bylo zápasení v řeckořímském stylu. I přesto dokázala jeden souboj přesvědčivě vyhrát a to s chlapcem o dvě hlavy větším a rok starším. Budiž jí tento turnaj také dalším přínosem do dalších turnajů. Pochvala za předvedený výkon.


Přípravka A, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 37 kg. - bez umístění Dalibor Urban

 

Dalibor doplácí na svou bázeň ze soupeřů. Je to jediné na čem musí zapracovat, protože jeho předností je velmi vysoká obratnost. Technicky je na tom také dobře, jen toho využít. Škoda, je to Daliborův velmi častý neduh, který musí změnit, protože evidentně ho zápasení baví. Pochvala za předvedený výkon.


Mladší žáci, řeckořímský zápas


váhová kategorie do 40 kg. - 2. místo Pavel Doksanský


Pavel byl jediným, kdo dosáhl na bednu. Svým výkonem přesvědčil o svých kvalitách. Pavel je velmi šikovný. Pochvala za předvedený výkon.


Turnaj i přes značnou vzdálenost je znám svým kvalitním zázemím a dobrou připraveností o čemž svědčí vysoká účast týmů z celé Evropy. Doufáme, že příští návštěva Havlíčkova Brodu bude úspěšnější a náš oddíl bude hrozbou pro všechny týmy, které se ho zúčastní. To vše přinese budoucnost, kdy nám naši svěřenci dozrají a budou sklízet to, co tomuto sportu obětovali. Samozřejmě poděkování patří všem, kdo pomáhá tento sport v našem kraji rozvíjet, propagovat. Sportu zdar.



Fotky z turnaje ve fotogalerii nebo klikni sem:

https://zapastjkrasnalipa.rajce.idnes.cz/Havlickuv_Brod_20._9._2014