Turnaj v Thalheimu (Německo) - 27. 4. 2013 + foto

02.05.2013 18:19

V sobotu dne 27. 4. 2013 se v německém městečku Thalheim konal 10. ročník mezinárodního turnaje v zápase (volný styl) tzv. „memoriál Wolfganga Bőhne“. Turnaje se zúčastnilo celkem 290 zápasníků 40 týmů ze 4 států Evropy (Rakousko, Německo, Slovensko, Česko). Turnaj je znám svou vysokou kvalitou a velmi dobrým zázemím. Za náš tým nastoupilo celkem 7 borců, kteří si měli možnost vyzkoušet své kvality proti opravdu dobrým soupeřům.

 

Umístění našich borců

 

Přípravka E, volný styl

 

váhová kategorie do 21 kg. 2. místo Hubáček Matěj

 

Matěj předvedl dobrý výkon. Pomalu a jistě se z něho stává obávaný soupeř, který svou technickou přípravou své soupeře technicky převyšuje. Pochvala.

 

Přípravka D, volný styl

 

váhová kategorie do 23 kg. – bez umístění Bouzek Filip

váhová kategorie do 27 kg. – bez umístění Hučko Ladislav

váhová kategorie do 29 kg. – bez umístění Urban Dalibor

 

Filipovi se turnaj nevydařil. Jeho přístup byl ovšem ukázkový. Dravost po medaili z něho čišela, ale bohužel mu to nevyšlo. Věřím, že s tímto přístupem se Filip v této kategorii brzy zadaptuje a bude vyhrávat jako v loňském roce. Láďa se sice snažil, ale měl také smůlu. Tento turnaj mu také nevyšel. Snad v příštím turnaji se mu povede lépe, protože Láďa má na víc. Daliborův výkon se mi líbil. I přesto, že nedosáhl na medailové umístění. Je vidět, že ho zápasení baví a svých soupeřů se nebojí. Velmi důležitým prvkem u Dalibora je jeho ohebnost. Je prostě jako guma, a myslím si, že to jednou bude hrát v jeho dalším kariérním růstu velmi důležitou roli. Pochvala pro všechny chlapce za jejich dravý přístup k zápasu.

 

Mladší žákyně, volný styl

 

váhová kategorie do 27 kg. – bez umístění Juppová Maruška, 2. místo Bartoňová Simona

 

Vzhledem k velkému věkovému rozsahu této kategorie, kdy byly soupeřky i o dva či tři roky starší, bylo v případě Marušky jasné, že nemůže pomýšlet na větší úspěch. I přes tento fakt byla Maruška největší hvězdou své kategorie. Její souboje byly oku lahodící. Bojovala jako lev. Simča nezklamala a konečně měla možnost poměřit své síly s děvčaty. Poslední dobou bojuje jen s chlapci. Zasloužené druhé místo. Její odhodlání bylo opravdu pevné a svým soupeřkám dávala jasně najevo, že už není žádný nováček. Pevně věřím, že si holky z těchto soubojů odnesly jen to pozitivní a bude jim tato zkušenost přínosem pro jejich další výkonnostní postup. Velká pochvala.

 

Kadeti, volný styl

 

váhová kategorie do 70 kg. 2. místo Horáková Denisa

 

Denisa plně nepředvedla své kvality. Sice první boj jasně vyhrála, ale ke druhému přistoupila velmi laxně a nechala se sebou soupeřku dělat, co chce. Škoda mohla získat první místo. Myslím si, že měla až moc velký respekt ze soupeřky. Pochvala.

 

Turnaj opět přesvědčil o své kvalitě. Dětem i dospělým se líbil a rádi opět za rok nashledanou. Poděkování patří všem sponzorům a přátelům, kteří nás podporují.

 

Fotky z turnaje ve fotogalerii nebo klikni sem:

https://zapastjkrasnalipa.rajce.idnes.cz/Turnaj_27._4._2013_Thalheim_-_memorial_Wolfganga_B_hne_. - rajče