Krásná Lípa 30. 11. 2013 "Mikulášský turnaj" + fota

08.12.2013 11:25

V sobotu 30. 11. 2013 pořádal náš oddíl zápasu v Krásné Lípě turnaj v řeckořímském zápase pro přípravky, mladší žáky a mladší žákyně tzv. „Mikulášský turnaj“. Turnaje se zúčastnilo celkem 69 zápasníků a zápasnic z 8 týmů české republiky. Tým Krásné Lípy reprezentovalo celkem 7 zápasníků. Poprvé jsme měli šanci využít novou žíněnku, na kterou nám z větší části přispěla ZŠ a MŠ Krásná Lípa, pod kterou spadá náš kroužek zápasu.

 

Umístění našich borců

 

Přípravka C, řeckořímský zápas, volný styl

 

váhová kategorie do 24. kg. – 2. místo Hubáček Matěj

váhová kategorie do 32. kg. – 2. místo Juppová Marie

 

Matěj předvedl, že umí zabojovat i proti relativně silnějším soupeřům. Bylo vidět, že po technické stránce problémy neměl, ale musí ještě zapracovat na svém fyzickém fondu. Neutáhl totiž svého soka, chybělo mu krapet síly, aby dotáhl poslední souboj do vítězného konce. Maruška je dravec, který jednou nebude mít konkurenci. Bohužel vzhledem k malé účasti, se musela popasovat s chlapcem. Soupeř měl velmi velké štěstí, že Marušku porazil. Ta totiž předvedla velikou odhodlanost a nenechala soupeře vydechnout, a oba dva předvedli opravdu pěkný souboj. Bohužel soupeř měl ke konci druhé periody o něco více síly a souboj dotáhl do vítězného konce. Velká pochvala za předvedený výkon.

 

Přípravka B, řeckořímský zápas, volný styl

 

váhová kategorie do 24. kg. – 1. místo Bouzek Filip

váhová kategorie do 31. kg. – 2. místo Urban Dalibor

váhová kategorie do 31. kg. – 3. místo Mišech Tadeáš

 

Filip měl štěstí v podobě jednoho soupeře ve své váhové kategorii a ještě k tomu to byla dívka. Byl to, ale opravdu pěkný, vyrovnaný boj, kde nebylo zcela jasné, kdo nakonec bude vítěz. Nakonec se jim stal právě Filip, díky lepší technické připravenosti, kdy využil svých vědomostí a zkušeností ke zdárnému konci. Dalibor opět mile překvapil svým výkonem. Je vidět, že ho zápasení baví a jde do soubojů na sto procent. Dalibor je velmi ohebný a věřím, že tuto přednost jednou bude využívat ve svůj prospěch. Tadeáš bohužel doplatil na malou účast soupeřů na turnaji. Musel se proto popasovat se staršími chlapci, což je určitě velká zkušenost do dalších bojů, turnajů. Důležité je, že se jich nezalekl a snažil se jim vzdorovat. Velká pochvala za předvedený výkon patří všem chlapcům.

 

Mladší žáci, řeckořímský zápas

 

váhová kategorie do 37. kg. – 2. místo Janiga Dan

váhová kategorie do 70. kg. – 2. místo Hroník Filip

 

Dan jde výkonnostně nahoru a je jen otázkou času, kdy bude kralovat své váhové kategorii. Je vidět, že ho zápasení baví. Filip předvedl pěkný výkon. Je vidět, že ví, co má na žíněnce dělat. Musí ovšem zapracovat na větší předzápasové pohodě. Vchází do soubojů s pochybami, což není dobré. Musí si začít více věřit, protože je opravdu šikovný a myslím si, že je pro soupeře právě on tím velmi obávaným oříškem. Veliká pochvala pro oba dva.

 

Celkové umístění našeho týmu bylo 2. místo.

 

Závěrem chci jen dodat, že tento turnaj se organizačně povedl. Po úvodním slovu ředitelky RNDr. Ivany Preyové, se proslovu zhostil pan Durec. Oficiálně touto cestou oznámil ukončení své šedesátileté trenérské činnosti. Tímto chceme poděkovat za jeho dosavadní přínos tomuto sportu, který se snažil šířit. Myslím si, že je za ním vidět dobře odvedená práce, ať už v Krásné Lípě či jinde. Dále touto cestou chceme poděkovat všem, kdo přiložil pomocnou ruku při přípravě turnaje. Rodičům, přátelům, svěřencům, sponzorům (firma Morafis, Novia s r. o.) a především ZŠ a MŠ Krásná Lípa, protože bez nich by to bylo velmi obtížné. Chceme poděkovat i spřátelenému klubu z Meziboří za zapůjčení druhé žíněnky. Ještě jednou musím zmínit poděkování za zakoupení nové zápasnické žíněnky, která je opravdu perfektní. Konečně byla doplněna poslední věc, která nám chyběla k plnohodnotnému tréninku. Věřím, že výkonnost tímto prvkem půjde jen nahoru. Poslední poděkování patří Schrődingerovu institutu za podporu nás trenérů. Sportu zdar, zápasu zvlášť!

 

Fotky z turnaje ve fotogalerii nebo klikni sem:

https://zapastjkrasnalipa.rajce.idnes.cz/Turnaj_Krasna_Lipa_30._11._2013_-_Mikulassky_turnaj